BeeScanning hade nominerats till Årets Innovation och Årets Digitala Innovation på Örebrogolan 2018 – “en galakväll som firar Örebros framgångar”. När Örebrogalan hölls på torsdagskvällen (1 mars) vann Björn Lagerman båda utmärkelserna.

Årets Innovation

Björn Lagerman (FriBi) tilldelas utmärkelsen Årets Innovation med följande motivering:

”Med hjälp av forskning och avancerad teknik bidrar årets vinnare till att lösa ett stort globalt problem. Utifrån egna branscherfarenheter och framgångsrika internationella samarbeten har bolaget lyckats skapa en innovation som är helt unik på marknaden”.

Prisutdelare var Anna Ragén (VD för Inkubera och Örebro universitet Holding AB) och Khalid Qassim (styrelseordförande för TransferGalaxy). Inkubera (som är prisvärd) vill med detta pris uppmärksamma nyskapande och innovativa affärssatsningar, som kan nå långt och vara bra förebilder för andra företag i regionen.

Årets Digitala Innovation

Björn Lagerman (FriBi) tilldelas utmärkelsen Årets Digitala Innovation med följande motivering:

”Årets vinnare har på ett banbrytande sätt förenat avancerad digital teknologi och ekologisk hållbarhet. Applikationens digitala bildigenkänning och självlärande neurala nätverksteknologi visar på ett tydligt sätt hur ett smart digitalt verktyg kan hjälpa till att lösa ett globalt problem som hotar stora delar av vår natur”.

Prisutdelare var Carina Åstrand (Affärsenhetschef, Nethouse i Örebro) och Henrik Andershed (VD och grundare på Embrace safety AB). Nethouse (som är prisvärd) vill uppmärksamma aktörer som med hjälp av digital teknik skapat innovationer för sin verksamhet.

Örebrogalan

På Örebrogalan delas 13 priser ut till människor, företag och organisationer som har lyckats extra bra inom näringsliv, kultur, idrott och andra områden i samhället.

Se mer på beescanning.com